• Snickare Fjällbacka, Grebbestad, Hamburgsund, Tanum, Bovallstrand - AB Bygglusth

Rot-avdrag

AB Bygglusth utför ROT-arbete i Fjällbacka, Hamburgsund, Grebbestad, Tanum & Bovallstrand med omnejd

Missa inga förmåner! När du som privatperson anlitar oss som byggföretag för att utföra reparationer, underhåll, ombyggnad och tillbyggnad räknas det som ROT-arbeten och kan ge rätt till ROT-avdrag.

Kortfattade villkor för ROT-avdrag

Men det är under vissa förutsättningar, och en av dem är att arbetet utförs i, eller i nära anslutning till en bostad som du äger och som du bor i. ROT-avdraget kan nyttjas innan du har flyttat in, om det är en nyköpt bostad och såvida den förra ägaren har flyttat ut.

Bostaden får heller inte vara yngre än fem år för att få avdrag för ombyggnad och tillbyggnad godkänt. Arbeten som avser reparation och underhåll ger rätt till rotavdrag oavsett hur gammalt huset är, eftersom det avser att återställa eller bibehålla en byggnad i nyskick.

ROT-avdrag avser själva arbetskostnaden, alltså inte material eller resekostnader.

Skattereduktion för ROT-avdrag kan fås för upp till 30% av arbetskostnaden, men sammanlagt högst 50 000 kr per person och år. Är ni två personer som äger huset tillsammans så uppgår den sammanlagda, möjliga skattereduktionen upp till 100 000 kr. Du behöver också ha arbetat och betalat tillräckligt mycket skatt i Sverige för att kunna få dra av för ROT-arbete.

Läs allt om ROT-avdrag

Reglerna för vilka arbeten som ger rätt till rotavdrag är olika för småhus, fritidshus och bostadsrätter. Om du loggar in på skatteverket.se så kan du läsa fullständiga villkor samt se hur mycket ROT-avdrag du kan nyttja eller har kvar att nyttja i år, och även hur mycket du har nyttjat tidigare år.

Meddela oss om du tänker nyttja ditt ROT-avdrag

När du har fått ett ROT-arbete utfört så är det vi som byggföretag som ansöker om avdraget hos Skatteverket. Meddela oss i förväg om du tänkt nyttja avdraget så drar vi av det direkt på fakturan. Det är ditt ansvar att se till att uppgifterna som du lämnar är korrekta, annars har vi rätt att ta ut hela beloppet.

AB Bygglusth utför ROT-arbete i Fjällbacka, Hamburgsund, Grebbestad, Tanum & Bovallstrand med omnejd

Snabbanslutning